zondag 15 mei 2011

Zondag 15 mei: twee optredens van het Koninklijk Hengelo's Mannenkoor



Voor degenen die zondag NIET naar de wedstrijd van FC Twente gaan kijken heeft het Koninklijk Hengelo's mannenkoor zondag 15 mei 2011 twee bijzondere optredens.

  • Optreden op de Algemene Begraafplaats aan de Bornsestraat
De Algemene Begraafplaats aan de Bornsestraat is de oudste begraafplaats van Hengelo, ooit ontstaan rond de kapel van het Huis Hengelo. De oudste nog aanwezige grafsteen dateert uit de zeventiende eeuw. In 1950 is er voor het laatst iemand begraven. Sinds begin jaren zeventig staat de begraafplaats op de monumentenlijst.
Het is een goede traditie in Hengelo dat op een zondag in mei een concert wordt gehouden op deze begraafplaats. Een concert op een prachtige monumentale en serene plek waar rust, oude glorie en meditatie elkaar ontmoeten. Tijdens dit concert zal het KHM ook haar overleden leden herdenken.
Het koor staat onder leiding van dirigent Jacco Camphens en wordt begeleid door Jeroen Hulshof.

Locatie: Algemene Begraafplaats, Bornsestraat, Hengelo
Aanvang: 11.30 uur
Toegang: gratis
  • Gezamenlijk concert Koninklijk Hengelo’s Mannenkoor en het Mädchen und Frauenchor Emsdetten
In het kader van de uitwisseling met het Mädchen- und Frauenchor Emsdetten wordt ook een dubbelconcert georganiseerd in Hengelo. Mede gezien de tijd van het jaar zal één van de thema’s van dit gezamenlijk concert het herdenken van de wederzijdse slachtoffers tijdens de tweede wereldoorlog zijn. Tevens zullen samenwerken en verbinden als thema’s in dit concert aan de orde komen. Na afloop is er ruimte gelegenheid tot ontmoeting en gesprek tussen de leden en hun aanhang van beide koren.

Locatie: Waterstaatskerk, Deldenerstraat, Hengelo
Aanvang: 15:30 uur
Toegang: € 8,00

http://www.khmk.ml/

Geen opmerkingen: