vrijdag 27 mei 2011

29 mei: Opening expositie ‘ Foto Nationaal’ bij CREA

De Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen (Fotobond) organiseert jaarlijks een reizende tentoonstelling onder de naam Foto Nationaal. Dit paradepaardje van de Fotobond toont het beste foto-werk van de Nederlandse vrijetijdsfotografen.

Deelname aan Foto Nationaal is uitsluitend mogelijk op uitnodiging. Hiervoor komen fotografen in aanmerking die het predicaat Bonds Meester Klasse (BMK) hebben verworven en fotografen die in het bezit zijn van internationale onderscheidingen (FIAP). Ook zij die na eerdere ballotage toegelaten zijn tot gespecialiseerde richtingen in de fotografie zoals o.a. Portretfotografie, Natuurfotografie, of Journalistieke fotografie ontvangen een uitnodiging voor deelname aan Foto Nationaal. Het betreft hier dus inzendingen uit de top van de amateurfotografie in Nederland.

Foto Nationaal wordt op een zestal plaatsen in het land gedurende circa vier weken tentoongesteld.
Vanaf zondag 29 mei 2011 is de expositie tijdens de Maand van de Amateurkunst (MAK11) te zien bij CREA Centrum voor Kunsteducatie.

Datum expositie: zondag 29 mei t/m vrijdag 24 juni.

foto's: Lynne Greenaway

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00-21.00 uur
Adres: CREA Centrum voor Kunsteducatie, Esrein 9, 7553 CX Hengelo, info@crea.nu

Opening:
zondag 29 mei om 15.00 uur (inloop)

Openingswoord om 15.15 uur door Stan Kerlen BMK (fotografiedocent CREA en initiatiefnemer van het naar Hengelo halen van deze expositie): “Van foto naar beeld; een persoonlijke kijk op de hedendaagse fotografie”.

Geen opmerkingen: