maandag 2 mei 2011

Theatergroep de Rederijkers Eenakteravond

Theatergroep de Rederijkers biedt twee prachtige avonden met werk van twee jonge talentvolle Nederlandse toneelschrijvers gedurende MAK11.

Data:18 en 20 mei
Locatie: Theater Kamak, Esrein 15, 7553 CX Hengelo.
Aanvang: 20.00 uur
Reserveren
mail:  reserveringen@theatergroepderederijkers.nl
telefonisch: 06 15011542


Ik weet van geen herinnering
Geschreven door Timen Jan Veenstra.
Drie verschillende momenten met twee zoekende mensen; Anna en Thom.
De tijd wordt even stopgezet middenin een handeling. Stilte. Er bestaat even niets anders dan het moment zelf; het is in dit moment dat (ex)geliefden Anna en Thom uiteindelijk inzien dat hoe goed zij ook praten en hoeveel zij ook van elkaar houden, zij niet hetzelfde zijn en dat ook nooit kunnen zijn. En het is juist dit besef van onvermijdelijk afscheid dat hen bindt.
Spel: Simone Roerink en Dirk Stegeman


GO VOTE!
Geschreven door Nathan Vecht.
Twee vrouwen bestieren samen een stemlokaaltje. Tot zover niets aan de hand. Maar dan komt in een stemhokje een jonge kiezer er, letterlijk en figuurlijk, niet meer uit. Hij blijft zitten en brengt met zijn gitaar klassiekers als 'I still haven’t found what I’m looking for' en 'Help, I need somebody'.


Lichte paniek bij de dames: wat zeggen de reglementen over mensen die niet uit het hokje komen? Kunnen ze de jongeman wellicht een advies geven? Als Beatrijs en Silvia in discussie gaan, blijkt al snel hoe groot de tegenstellingen zijn. De keurige Beatrijs heeft een verstandige mening en dito echtgenoot. Silvia (‘zeg maar Sil’) is de vrouw van een vrachtwagenchauffeur en houdt niet zo van nuance. Hun personages verbeelden de actuele politieke tegenstelling tussen establishment en populisme. In een notendop zien we de onmogelijkheden én sympathieke kanten van beide stromingen.


Spel: Gerda Keur, Saskia Kole en Joost Rensink.
Regie: Simone Roerink
Voor meer informatie ga naar Theatergroep de Rederijkers 

Geen opmerkingen: