maandag 23 mei 2011

21 mei: Muzikaal feest op Stadserf

HENGELO – De omstandigheden zijn perfect. Logisch dus dat het Stadserffeest zaterdagmiddag in het centrum ook een écht feest is.

Met volle terrassen en publiek dat rustig boodschappen doet of spe­ciaal naar de stad is gekomen voor een van de vele optredens. Voor het optreden van het Twents Fan­fare Orkest bijvoorbeeld, dat op­treedt op het podium voor de Lam­bertusbasiliek. De leeftijd van de muzikanten verschilt. Enkele erva­ren blazers hebben de pensioenge­rechtigde leeftijd vermoedelijk al bereikt. Terwijl het instrument van de jongste bediende - een trombonist - bijna groter is dan de knaap zelf. Als de laatste tonen wegsterven pakken de Hengeler Spöllers en Daansers elkaar bij de arm en beginnen te dansen. Even verderop probeert de zangeres van een popgroep zich verstaanbaar te maken. Er zijn dansers, er zijn sam­ba’s, er zijn blokfluiten, keyboards en accordeons. Overal in de stad.

En wie het zat is - of heel andere muziek wil horen - loopt gewoon naar het Bernhardplantsoen, waar het BAM!-festival bezig is.
                                
Foto:  Jong geleerd, oud gedaan tijdens de Supersessie voor Koper op het Stadserffeest. Muziek is van alle leeftijden (foto Wouter Borre )

bron: TC Tubantia 23 mei 2011

Geen opmerkingen: