donderdag 19 mei 2011

Stadserffeest en BAM! op zelfde dag

Twee grote culturele evenementen hebben volgende week zaterdag tegelijktijd plaats in het Hengelose centrum: het stadserffeest en het BAM! Festival, in het Prins Bernhardplantsoen. Bovendien word aan het stadserffeest deze keer ook een dansfestival toegevoegd.

Het stadserffeest wordt voor de tiende keer door de Hengelose muziekschool georganiseerd, BAM! beleeft haar vierde editie. Beide festivals brengen duizenden belangstellenden op de been. Maar volgens de organisatoren zitten de evenementen elkaar niet in de weg, integendeel.
„We versterken elkaar”, zeggen Rob van Nus van de muziekschool en Joost Nieboer van de BAM!-organisatie.
Nieboer: „Juist omdat we ons op dezelfde brede doelgroep richten. We hopen dat de bezoekers van het stadserffeest daarom ook bij ons in het park komen kijken.”

Véél muziek dus in de binnenstad, op zaterdag 21 mei. Het tweede grote ingrediënt van het stadserffeest: dans in soorten en maten, van folklore tot latin, onder coördnatie van CREA. Het was namelijk geruime tijd onduidelijk of festival ‘Hengelo Danst!’ dit jaar wel doorgang zou vinden, als onderdeel van de Maand van de Amateurkunst. Het evenement stond op zaterdag 11 juni gepland, de dag voor Pinksteren. De animo van dansgroepen om mee te doen was daarom een vraagteken. Van Nus: „Toen hebben wij gezegd: we schuiven de boel in elkaar.

Maar ondertussen bleek het met de belangstelling voor die elfde juni nog best mee te vallen. „Er bleken genoeg dansgroepen te zijn”, aldus Klaske Buis, coördinator van MAK. Dus er is een ‘Hengelo! Danst’ op 11 juni, én een dansevenement op zaterdag 21 mei.

En dat betekent komende zaterdag een zeer fors aanbod in de binnenstad. In totaal zijn er zo’n achthonderd musici en dansers in touw op het stadserffeest, dat van 12.00 tot 17.00 uur zal duren.

Het evenement concentreert zich op vier locaties: het grote podium voor de Lambertusbasiliek, het bordes van de basiliek, De Brink, de Enschedestraat tegenover de HEMA en de Molenstraat, hoek Nieuwstraat.

Er treden verschillende groepen en ensembles op. De muziekschool is daarbij stevig vertegenwoordigd, maar er doen ook andere gezelschappen mee, zoals de Hengelose Christelijke Harmonie.

Het gratis BAM! Festival in het stadspark naast het centrum begint ook om 12.00 uur en duurt tot 0.30 uur ’s nachts. Op het programma staan artiesten als singer- songwriter Bertolf Lentink, hiphopper Blaxtar, saxofonist Hans Dulfer en het duo Arthur Ebeling & Fay Lovski.
Bron: TC Tubantia 14 mei 2011

Geen opmerkingen: