dinsdag 18 mei 2010

Theaterbuffet in 5 gangen op 22 mei in Rabotheater!

Zaterdag 22 mei 2010 is de 3de editie van het Eenakterfestival in het kader van MAK10. De optredens worden verzorgd door 5 Hengelose amateur theaterverenigingen, te weten Big Tyms, De Rederijkers, De Nar, De Gildebroeders en Mousse. Het thema van dit jaar is: “Theaterbuffet in 5 gangen”. Tussen de optredens door verzorgen de Leedzangers de muzikale omlijsting. De avond is in het Rabotheater. U bent welkom vanaf 19:30 uur, de entree is gratis.


BIG TYMS
Sinds 1994 brengt Big Tyms elk jaar een serie voorstellingen in Wijkcentrum ’t Lansink. Daarnaast speelt Big Tyms “eigen producties” en straattheater.
Voor 2011 staat er een mooi samenwerkingsverband in de steigers met de Enschedese dichter/schrijver Bert de Haan en de viering van 100 jaar Tuindorp ’t Lansink. Op 5 speciale locaties in Tuindorp zullen dan 5 verschillende eenakters (geschreven door Bert de Haan) ‘roulerend’ gespeeld worden.
Big Tyms kiest voor uitdagingen en eigentijdse stukken. Naast gezelligheid staat kwaliteit hoog in het vaandel. Het gespeelde repertoire is bijzonder gevarieerd. Van luchtig tot zwaar van absurdistisch tot confronterend. Er zijn stukken gespeeld van Maria Goos, Dario Fo, Haye van der Heyden , Neil Simon e.v.a. Big Tyms is een vereniging die met de tijd mee gaat.
Toneelvereniging BIG TYMS laat op geheel eigen wijze zien dat de wereld steeds verder vervreemd. Zijn we nog in staat een goed gesprek te voeren?Vaak zeggen veel woorden weinig ; soms zeggen weinig woorden veel.
Belangstelling?
Kijk op http://www.bigtyms.nl/ of bezoek eens een oefenavond (’s maandags), of neem contact op met: Liesbeth de Ruiter 074-2506077 / info@bigtyms.nl

BIG TYMS speelt:

Bab(bel)onië

Door de moderne communicatie
hoeven mensen elkaar niet meer te ontmoeten.
Zo vervreemden ze van elkaar ; worden steeds eenzamer.
Waarom communiceren wij?
Is dat belangstelling,
interesse ,
is het eigen belang
of een krachtmeting ?



Theatergroep De Nar
Theatergroep de Nar is een allround theatergezelschap uit het Oosten des land met als vaste standplaats Hengelo. Een hechte groep die samen De Nar vormt komt telkens weer met verrassende en kwalitatief hoogstaande producties voor jong en oud.
Sommigen kennen De Nar wellicht al van de eerdere voorstellingen zoals o.a. het familiestuk 'Een Poort vol Sprookjes', de Sinterklaas musicals en onze Horror & Western Experience.
De Nar produceert en schrijft veel van de door haar gespeelde stukken zelf. Omdat de vereniging onder haar leden ook ervaren technici en decorbouwers heeft hoeft de Nar hierbij geen concessies te doen. Het resultaat van de unieke mix van mensen- & creativiteit zijn voorstellingen met spel van hoog niveau en verrassend decor & licht.

Tijdens de zomervakantie in 2009 werd in 14 dagen (in samenwerking met Le Trottoir bookings & productions en Spider Spider Digital Media) een verfilming gemaakt van 'Een Poort vol Sprookjes' met daarin een aantal spelers uit “Van Jonge Leu en Oale Groond”. De film wordt op dit moment gemonteerd en komt naar verwachting in juli uit. De vereniging zoekt nog sponsoren voor deze filmproductie!

De Nar speelt: Het individu in het dorpje Hangi Lauha
Wat beweegt die persoon ? Wat is zijn of haar achtergrond ?
Mensen houden van mensen kijken.
In deze eenakter, waarin alle leden van Theatergroep de Nar, een zelfgeschreven rol vervullen wordt het publiek deelgenoot van de gedachten van de individuen die shoppen in het dorpje Hangi Lauha. Op het terras kan zij schaamteloos al deze individuen gadeslaan.
Regie: Lenie v.d. Jagt / Roy Oude Holtkamp
Licht- & geluidsontwerp: Christian Fictoor

Voor meer informatie: Christian Fictoor – T: 0653800422 / chris@spiderspider.nl


Gildebroeders?
Is dat niet die toneelclub met die middeleeuwse naam en met van die gekke moderne toneelstukken?
Hoe kom je daar nu bij?
Nou, ik heb ze wel eens gezien. Ze houden van absurdisme en non-conformisme op het toneel.
Ze spelen in een kleine bezetting (veel leden hebben ze niet) en voor een klein publiek (veel publiek krijgen ze niet) in kleine zalen (grote zalen kunnen ze niet betalen).
Ik heb ze wel eens horen zeggen:”Als je een uitverkochte zaal krijgt, heb je het verkeerde stuk gekozen.”
Dat noem ik nog eens eigenwijs!


Gildebroeders speelt: De Gouvernante
De Gildebroeders nemen u mee naar het feodale Rusland van rond 1900, waar een welgestelde dame de gouvernante van haar kinderen een lesje in weerbaarheid probeert te geven. De gouvernante door Neil Simon, naar een verhaal van Anton Tsjechov.
Spel: Monique van Dissel en Carla van Vemde
Regie: Guus Rudzik


Theatergroep De Rederijkers
Theatergroep De Rederijkers, opgericht in 1886 als Rederijkerskamer Eensgezindheid, heeft een jarenlange traditie binnen het amateurtoneel in Hengelo, maar ook daarbuiten. Een uitgebreid scala aan stukken siert ons repertoire, van komedies tot klassiekers, van eenakters tot avondvullende stukken. We zoeken altijd naar vernieuwing en uitdagingen op artistiek gebied. Ook straattheater en het opluisteren van feesten en bijzondere gelegenheden zijn dingen die op ons programma staan.
Voor meer informatie: http://www.theatergroepderederijkers.nl/

Theatergroep de Rederijkers speelt: Ik droom voor het proces.
Ditmaal brengen wij de eenakter “Ik droom voor het proces” van Arlene Hutton, vertaald door Jan Dullemond.
Een advocaat ondervraagt een slachtoffer van seksueel geweld. Gaandeweg komt haar wandeling door het park in een ander licht te staan, Is zij nu het slachtoffer of de verdachte?
Wat ligt verborgen achter dit, ogenschijnlijk normale, kruisverhoor, en wie heeft de macht?
Man: Joost Bodewes
Vrouw: Simone Roerink
Regie: Anita Sieljes.


MOUSSE
Chocolade …luchtig….verslavend….lekker… melk , wit, maar vooral puur.
Wij zijn een groepje van 4 personen ( Allard Dijkstra, Wout Hofstede, Natasja van den Berg, Manuela Secci ). Voordeel van zo’n klein groepje is, dat je heel intensief en intiem met elkaar samenwerkt. Maar ook dat je jezelf kwetsbaar moet opstellen.
Van huis uit zijn wij improvisatie acteurs. De drang naar het werken met scripts en serieuze toneel -en theaterstukken heeft ervoor gezorgd dat “MOUSSE” uit de koelkast is gehaald. Graag willen we ons debuut maken op het Eenakterfestival.

MOUSSE speelt een zelfgeschreven eenakter en verzorgt het toetje van de avond. Ons lopende script “Closer” hebben we hierdoor tijdelijk op de fruitschaal gelegd. Over de fruitschaal gesproken: Tijdens het Eenakterfestival zijn wij het dessert. En welk toetje is nu lekkerder dan chocolade MOUSSE !!!!!!!

Meer weten? Mail Wout Hofstede, wouthofstede@gmail.com


De Leedzangers
De muziek wordt verzorgd door de “Leedzangers”. Deze 10-koppige band zal zowel levensliederen als tranentrekkende smartlappen ten gehore brengen.
Waarom doen niet meer mensen zoiets leuks? Doe een oproep aan collega’s en begin te zingen! Zo zijn de Leedzangers ontstaan in 2002.
De tien leden, 6 vrouwen en 4 mannen, hebben allemaal iets met asielzoekers; het is of was hun werk. Behalve de accordeonist. Hij leidt een leven waar de zangers geen weet van hebben. En dat past ook bij een accordeonist.
Bezongen leed is populair aan het worden. Als het tegenzit kun je je op laten vrolijken door het levenslied of met een tranentrekkende smartlap uithuilen.
De Leedzangers zingen zowel het levenslied als de smartlap; in kroegen, in verzorgingstehuizen, op partijen en festivals. Met een aanstekelijk enthousiasme en een originele manier van presenteren. Het plezier dat de Leedzangers beleven aan hun optredens geeft aan dat ze nog lang niet zijn uitgezongen.

Geen opmerkingen: