woensdag 12 mei 2010

Die kleine dingen die Bam! Bam! maken op 15 mei 2010

“Als je wel eens een festival bezoekt dan onthoud je vaak de kleine dingen die het festival net iets anders maken dan andere festivals. Caro Emerald, Wishbone Ash en Postman, daar zijn we natuurlijk vet trots op, maar we zijn net zo trots op alle andere activiteiten, die BAM! maken wat het is: een festival met een hele brede focus waar iedereen iets van zijn gading vindt.”  Joost Nieboer, voorzitter van de organiserende Stichting BAM! Festival: “Vanaf het eerste jaar willen we onze bezoekers verassen en vermaken. Een festival dat alleen om muziek draait is niet voldoende.

Voor de allerkleinsten hebben we hele gave kinderactiviteiten, die voor ons worden verzorgd door Le Trottoir Kinderentertainment uit Enschede. Zij zorgen bijvoorbeeld voor geweldig kindertheater met het thema ’Sprookjes’. Bikkel & Bret, diverse sprookjesfiguren uit de film 'Een poort vol Sprookjes' en heksen lopen de hele middag rond om de kinderen te vermaken in een interactieve sprookjeswereld. De voorstellingen van Bikkel & Bret bieden een perfecte mix van muziek, theater, humor en educatie en zijn voornamelijk gericht op kinderen van 3 tot 10 jaar.

Maar ook aan de oudere jeugd is gedacht. Er worden bij het terrein hele spectaculaire skate- en BMX-demonstraties gedaan.
Tenslotte hebben vrijwilligers van speeltuin De Jeugd ook nog een aantal verassingen in petto. Voor kids is er genoeg te doen dus.
Naast de twee hoofdpodia waar BAM! uitpakt met een grotere line-up dan afgelopen jaren is er onder de bomen van het plantsoen weer de Art2Cool-lounge. Nieboer: “Dit werd vorig jaar enorm goed gewaardeerd. Stel je bij de lounge een huiskamerpodium voor, waar ons publiek lekker op banken kan zitten en genieten van het gebodene.

's Middags beginnen we hier met stand-up comedy van Thijs Kemperink. Thijs Kemperink is een absoluut natuurtalent uit Twente. Op hilarische wijze verhaalt hij over zijn leven op het platteland tussen de boeren en koeien. Met een vet accent is hij een ware ambassadeur voor het buitenleven. Honderd procent naturel en hij weet ieder publiek voor zich te winnen. Later op de dag worden verschillende DJ's achter de draaitafels gezet. Aan hen de taak om van de lounge een dansfeestje te maken.”

Studenten van de Artez Hogeschool voor de kunsten, de vroegere AKI, zijn ook weer op het festivalterrein aanwezig. Zij werken live aan een aantal kunstobjecten, en als het publiek daaraan wil meewerken dan kan dat. Ook verzorgen zij een aantal exposities op het terrein.

Het complete podiumprogramma:

Mainstage
12:00 - Andre Manuel opent MAK!
13:00 - Hengelo’s Jazz Kwintet
14:00 - Velvet Monk
15:10 - Martin Turner’s Wishbone Ash
17:00 - Wilsum
18:10 - Early Adopters
19:40 - Anneke van Giersbergen
21:20 - Postman
22:50 - Caro Emerald

Metrostage
13:30 - Ko ter Elst
14:40 - Tankbowl
16:20 - Birth of Joy
17:40 - Ottoboy
18:50 - The Horse Company
20:30 - Sukilove
22:20 - Trip

Art2Cool-Lounge
12:20 Thijs Kemperink
14:00 Matthew Donovan
15:00 Jay Electrique &Kikkerdril
16:00 D-Vine
17:00 Kumbahwee
18:00 Kubahwee & D-Vine
19:00 Bas Amro
20:30 Onbeperkt Housebaar
22:30 Daniel Maters
 
BAM! Afterparty
00:00 Jupilerstage: Thozes, Capacocha, Freak Strano en Drunno
00:00 Het Paradijs: Onraad met Casper Tielrooij, Christoph Voorn en Maarten Alberti

Geen opmerkingen: