dinsdag 25 mei 2010

Over een jurk van crêpepapier

Een lesje geschiedenis, een verhaal van een oudere en verhalen over ouderen. In een zomerse ambiance luisteren tientallen bezoekers op eerste pinksterdag naar boeiende verhalen, afgewisseld met vioolklanken en af en toe een kwakende eend op buitenplaats de Houtmaat.
De Karavaan der Vertellers is er neergestreken met een Ode aan de Ouderen. De toehoorders hangen aan de lippen van Gé Waardenburg, die vertelt over haar optreden met het kinderkoor in een jurkje van crêpepapier.


Op de achtergrond klinken geluiden van kinderen in de speeltuin en naast de muziekkoepel zakt de zon steeds verder weg. Aan de stoelen hangen truien en vesten voor als het straks afkoelt. Janna van den Berg vertelt over een koning die alle ouderen wegstuurde, waarna het niet meer goed ging met het land. Ailun Elzenga brengt een herkenbaar verhaal over een dementerende vader en zoon.
En zo volgen er nog meer verhalen, ook van Wim Wolbrink en Stan Fritschy, met korte intermezzo’s van muziekgroep Chardon met traditionele muziek. Veel van de omstreeks tweehonderd bezoekers vormen een vaste aanhang van de ‘karavaan’, maar toch zijn er ook genoeg nieuwe mensen.

Bron: TC Tubantia 25 mei 2010
Foto: Carlo ter Ellen

Geen opmerkingen: