dinsdag 14 juni 2011

Dansend door tal van werelddelen

HENGELO – Nadat vorige week ko­ren zich in de binnenstad van Hen­gelo lieten horen, is het deze zater­dag de beurt aan dansgroepen om zich, verdeeld over vier podia, te la­ten zien. In aantal niet zo massaal aanwezig als de zanggezelschap­pen, maar wel met meer actie en beweging. Op de hoek van de Mo-l­enstraat met de Nieuwstraat is Oriental Sensation actief. Niet met een buikdansshow dit keer, maar met zes jonge meisjes die onder lei­ding van een instructrice de zum­ba dansen. De bankjes voor het pu­bliek blijven leeg. Wie kijkt doet dat staand en beweegt als vanzelf mee op de muziek. Daarna is het de beurt aan El Centro de la Salsa, waarvan de instructeur het pu­bliek uitdaagt om mee te doen.


Enkele meisjes kunnen niet blijven zitten en
doen op het Brinkplein mee met Oriental Sensation
foto Frans Nikkels



Tien jonge vrouwen wagen het er­op. Dat er ook een man meedoet, ziet de instructeur niet. „ De da­mes zijn er klaar voor. Volgens mij wonen er geen mannen in Henge­lo.” Gerrit Elbert, die ene man, laat zien dat hij zijn mannetje staat en heupwiegt aanvankelijk aarzelend maar al snel enthousiast mee. Een eindje verderop in de bi­bliotheek presenteren Erik Hilgers­om en Leni Koek de Argentijnse tango. Acht jaar al, zo vertellen ze, geven ze met hun El Voleo les in Hengelo. „Nu aan twee groepen.

Het is heerlijk om te doen, een echte improvisatiedans, heel fijnge­voelig ook. Helaas wordt het in Twente niet veel gedaan.”

Beelden van Hengelo Danst:  www.tctubantia.nl/ hengelo

bron: TCTubantia 14 06 2011

 Hengelo danst trekt duizenden bezoekers
HENGELO - Op vier plaatsen in het centrum van Hengelo keken honderden toeschouwers naar Hengelo danst, het laatste evenement van de Maand van de Amateurkunst (Mak). De hele middag stond in het teken van dans. Twentse folklore, zumba, buikdans, werelddans en salsa. Ook de Hengeler Spöllers en Daansers traden op. bron: TCTubantia 14 06 2011
foto Frans Nikkels

Geen opmerkingen: