woensdag 8 juni 2011

11 juni: Bühne vrij voor nieuw talent

The Best of Kickstartfestival is zaterdag in Metropool.

Met drie verschillende po­dia en een keur aan muzi­kaal talent uit de regio wordt het voor de liefheb­bers moeilijk om te kiezen.

Sirah Kuipers laat een pos­ter zien van het Kickstart­festival. De lijst van na­men kan er nog maar nét op. Zoveel acts zijn er zaterdagmid­dag en -avond in Metropool te zien en te horen tijdens The Best of Kickstartfestival. De formule van Kickstart is een­voudig, legt programmeur Sirah Kuipers uit. „Het is bedoeld om muzikaal talent uit de regio een opstapje te geven. Om ze letterlijk een kickstart te geven.”

(Beginnende) bands of artiesten hebben het afgelopen jaar de kans gekregen om op te treden bij Me­tropool.
Voor menig beginnend ar­tiest is het de eerste keer dat ze op een podium staan. Dat kost ze niets. Publiek betaalt een geringe bijdrage. En dat geld komt op den duur weer ten goede aan de arties­ten. Zo is iedereen blij: De bands kunnen podiumervaring opdoen en Metropool heeft - als het goed is tenminste - de zaal vol. „Vanaf november 2009 zijn we er eigen­lijk al mee bezig”, zegt Sirah Kui­pers van Metropool. Het poppo­dium stelde het podium van de kleine zaal iedere donderdagavond beschikbaar voor muzikaal talent uit de regio. De Kickstart-avonden voorzagen duidelijk in een behoef­te. „We hebben vorig jaar 142 acts gehad”, zegt Kuipers. En het beste daarvan is dus komende zaterdag weer te zien en te horen.

De optredens zijn divers.Vrouwenzo bijvoorbeeld is een soort Acda en De Munnik-achtig duo dat studeert aan de Artez-ho­geschool in Enschede. Of Maggie’s Bookshop. „Een bandje uit Henge­lo dat veel heeft gespeeld in onze oefenruimtes. Ze maken een soort van mix van hiphop en metal.”

Wat opzet betreft heeft het Kicks­tartfestival wel iets weg van North Sea Jazz. Op hetzelfde moment zijn er op meerdere podia optre­dens: de optredens zijn in de grote en kleine zaal en het café. Sirah Kuipers en stagiair Jo Lee, die de programmering doen, hebben ge­probeerd een zo gevarieerd moge­lijk programma te maken.
Bron: TCTubantia 07 06 2011


Milou Pasveer maakt muziek en ze studeert muziek: Milouisyourmusic treedt zaterdag op tijdens The Best of Kickstart. foto Wouter Borre

Geen opmerkingen: