vrijdag 18 juni 2010

Maand van de Amateurkunst 2010 groot succes

Van zaterdag 15 mei tot en met zaterdag 12 juni vond in Hengelo de Maand van de Amateurkunst plaats. Vier weken lang stond de amateurkunst in al haar facetten centraal. Er werd volop genoten van dans, muziek, film, fotografie, beeldende kunst, literatuur en theater. Ook deze vierde editie van de MAK trok vele kijkers en luisteraars en kan terugkijken op een groot succes. Alle betrokkenen spreken dan ook de verwachting uit dat in 2011 een spetterend eerste lustrum kan worden gevierd.

Grote evenementen
De net geïnstalleerde Hengelose wethouder van cultuur, Wieger Mulder, had de eer diverse evenementen van de MAK te mogen openen. Hij gaf onder andere het startsein voor de MAK bij het BAM! festival. De MAK presenteerde op elke zaterdag een groot evenement. Op 22 mei schotelden vijf Hengelose toneel- en theaterverenigingen een theaterbuffet in vijf gangen voor op het Eenakterfestival. Ruim 800 musici lieten op het Stadserf-feest op 29 mei de bezoekers van de binnenstad genieten van oorstrelende klanken. Het Vocaal Festival Amusing Hengelo vierde op 5 juni zijn eerste lustrum. Meer dan 4.000 zangers van 113 koren zongen op 22 binnen- en buitenpodia in de binnenstad. De MAK sloot 12 juni af met een swingende dansdag: Hengelo! danst. Op diverse podia kon men kijken naar zwoele tango, sierlijk ballet, eigen folklore en dansen uit andere culturen.

Vele kleine activiteiten
Naast de grote evenementen waren er gedurende de gehele MAK vele kleine activiteiten. Een greep uit het programma: concerten, verteltheater, optredens bij cultuurpodium De Houtmaat, schrijverscafé, verkiezing nieuwe Hengelose stadsdichter en films. In de stadhuishal was een grote tentoonstelling van beeldende kunst. Bij CREA hingen foto’s van de Hengelose Amateur Fotografen Vereniging en CREA-fotografiecursisten.
Wie de eerste schreden op het pad van de amateurkunst wilde zetten, kon tijdens de MAK aanschuiven bij diverse workshops en open repetities.

Geen opmerkingen: