maandag 7 juni 2010

Duizenden zingend en genietend in Hengelo

Vijfde editie van het festival is goed voor 10.000 bezoekers.

Het vijfde Vocaal Festival Amusing Hengelo is een enorm succes. In een zonovergoten stadshart ontmoeten deze zaterdag zo’n 4000 zangers en zangeressen elkaar en het publiek. Want daar is het allemaal om te doen. „Een gospelgroep ziet ook eens een popkoor”, zegt medeoprichter Rob Peters van Amusing Hengelo. „Vaak komen familieleden en vrienden naar een koor. Maar nu kun je je echt laten verrassen wanneer je door de stad loopt.” Maria Klasens ( 16) uit Enschede is stomverbaasd zoveel koren aan te treffen in het centrum van de stad. „Mijn vriendin treedt op. Daarom ben ik hier. Het is echt een gezellige boel, hoor.” Amber Bokkinga (13) wacht in de Nieuwstraatpassage op haar vriendinnen. Zij houdt meer van hiphop. „Dit is niet mijn ding”, zegt zij terwijl achter haar Sängerlust uit het DuitseWettringen met barbershopmuziek is te horen op het terras van een café. Omer Temiz (28) is met vrouw en kinderen in de stad. „Wat een leuke sfeer. Het is echt gezellig”, zegt hij op het marktplein.

De enige plek waar je lekker cool naar muziek kon luisteren was in de Lambertuskerk. Het Koninklijk Hengelo’s Mannenkoor zong bij het altaar. Een bezoeker van het optreden, Arjan Boswinkel (25), vond de zware klassieke klanken niet echt heel fraai. „We zijn het warme weer even helemaal zat”, vertelt Arjan. „Toen we zagen dat de kerkdeuren open stonden wisten we: Hier moeten we direct naar toe.”
De organisatie geeft meer dan 7000 programmaboekjes weg. Ze denkt dat er ongeveer net zoveel bezoekers zijn geweest als vorig jaar: een kleine tienduizend mensen. „We hebben de afgelopen vijf keren telkens mooi weer gehad. Slechts één keer is er een regenbui gevallen”, zegt Rob Peters.

Bron: TCTubantia 7 juni 2010

Geen opmerkingen: