woensdag 3 juni 2009

Terugblik Eenakterfestival en Theater Masterclasses

Dit jaar is er niet alleen Eenakterfestival geweest, maar ook een Theater Masterclass voor het amateurtheater in Hengelo. Deze masterclasses vonden plaats op 19 en 26 mei j.l. in het Theaterlab op de Creatieve Fabriek.
De Theater Masterclass was bedoeld om de theatervaardigheid van amateurspelers te vergroten en een verbinding te realiseren tussen Hengelose theatergroepen.
Het thema van de masterclass was 'improvisatie'. Improviseren staat aan de basis van het toneelspelen. Jezelf kennen, impulsen leren volgen, leren samenspelen en buiten de reguliere werkwijze van groepen proberen te treden door zonder tekstspel te werken, vergroot de theatervaardigheid.

De deelnemers vonden het zeer plezierig om eens buiten de vaste kaders te werken aan theater en er zijn mooie contacten gelegd. Zij willen er graag nog een vervolg aan geven, bijv. in de vorm van een lang weekend of korte week om het improviseren nog verder uit te diepen. In overleg met Simone Roerink wordt bekeken of dit gerealiseerd kan worden.
Drie studenten van de afdeling Podium en Evenemententechniek van het ROC van Twente zijn betrokken geweest bij de technische ondersteuning. Met deze masterclass hebben zij kunnen werken aan hun eindexamenproject. De studenten zijn geslaagd en hebben daarmee hun diploma kunnen ontvangen.

Een prachtig eenakterfestival op 9 mei waarin 5 groepen een eenakter neer hebben kunnen zetten en het Langspeelorkest een bijzonder plezierige bijdrage heeft verzorgt gedurende de hele avond. De mensen van de techniek van Het Rabotheater hebben de groepen geweldig ondersteund.

Kortom: voor herhaling vatbaar!

Geen opmerkingen: