zondag 7 juni 2009

Zaterdag 13 juni: afsluiting MAK09 met Dansspektakel Hengelo!











Zaterdag 13 juni eindigt de derde editie van de Maand van de Amateurkunst Hengelo. Deze dag vormt met een veelzijdig programma een waardige afsluiter van een maand die vol heeft gestaan met allerlei uitingen van Hengelose amateurkunst. Vanaf 11.00 uur tot laat in de avond kan genoten worden van kunst, fotografie, theater, muziek en dans. Wie wil, kan zelf de eerste schreden zetten op het pad van de amateurkunst.
Nieuw in Hengelo is het dansspektakel Hengelo! danst. Op vier podia verspreid door de binnenstad laten verschillende dansgroepen de bezoekers genieten van dans binnen de thema's ballet, wereldmuziek, volksdans en urban dance. Het festijn is van 13.00-15.30 uur.

Ook het Oriëntaals Centrum verzorgt deze dag een tweetal dansvoorstellingen. In het Rabotheater is om 14.00 en om 19.00 uur de dansvoorstelling Oriënt Express. Deze voorstelling laat de verschillende culturen in oriëntaalse landen en de uitingen daarvan in dans zien.

De rest van het dagprogramma bestaat uit:
Workshop Art Brut van Atelier Artistiek, Steijnstraat 16, 11.00-15.00 uur, deelname gratis.

Open deurdag Muziekschool Hengelo.
Zelf een instrument proberen, genieten van optredens van ensembles en orkesten, kijken hoe een cd wordt opgenomen, 12.00-15.00 uur.

Kasbah Kunstfestival. Thema's: theater en fotografie.
Met voorstellingen, optredens, tentoonstelling, tableau vivant en een fotowedstrijd. Kasbah, 13.30-18.00 uur, entree gratis.

Streetparade Drumfanfare Hengelo samen met een Duitse muziekvereniging.
In de binnenstad van 13.00-15.30 uur.
De avond van het Accordeon van Accordeonvereniging Animato.
Met optredens en een open repetitie. Buurthuis De Tempel, 19.30 uur.

Geen opmerkingen: