zondag 7 juni 2009

Zaterdag 13 juni: Kasbah Kunstfestival


Zaterdag 13 juni, van 14.00 tot 18.00 uur, is in de Kasbah een kunstfestival, met als thema theater en fotografie. De opening is bij de Tempel, Booggang 2 - Groot Driene- Hengelo
De toegang is gratis, er zijn hapjes en drankjes. Iedereen is van harte welkom.
Het programma ziet er als volgt uit:
14.00 Opening
15.00 De Gildebroeders
15.30 uMtata
16.00 Theatergroep Roest
16.25 Theater Raak met een improvisatievoorstelling
17.14 uMtata
17.40 Theatergroep Roest
De Kunstwerkgroep in de Kasbah brengt voor de tweede keer een kunstfestival in de Kasbah met dit jaar als thema: theater en fotografie.
Het festival wordt feestelijk geopend om 14.00 door "Het Langspeelorkest".
Daarna zijn Theatergroep Roest, de Gildebroeders, improvisatie-theatergroep Raak en uMtata te zien op verschillende locaties.

Het Langspeelorkest brengt op clowneske wijze met een onmogelijk instrumentarium het geluid van de 20er jaren.

Theatergroep Roest brengt de gehele middag -onder de Kasbah- spectaculaire performances met de vier elementen als basis. De verschillende performances zullen samen één verhaal vormen.

Toneelvereniging De Gildebroeders, al sinds hun oprichting in 1943 een begrip in Hengelo, speelt de eenacter "Op zoek naar Bello" van de auteur Bert Kaag.

Improvisatiegroep Raak laat onder leiding van Jus Roelofs een improvisatievoorstelling zien waarbij de inhoud van de scenes door het publiek wordt bepaald.

Voor muzikale omlijsting zorgt uMtata, een indrukwekkende combinatie van theatrale performance en percussie.
De hele middag kunnen in het Ampfitheater mensen een fotopresentatie bezoeken, waar in o.a. interieurs van diverse Kasbahwoningen tentoongesteld worden.
Het jaarlijks terugkerende Kasbah Kunst Festival wordt door de Kunstwerkgroep georganiseerd met als doel kunst in de gebouwde omgeving te brengen. Door de bijzondere architectuur van de Kasbah kan deze gebruikt worden als "dak" waaronder activiteiten kunnen plaatsvinden. Dit jaar dient de Kasbah als decor en coulissen voor theatervoorstellingen en fotopresentaties.

Geen opmerkingen: