dinsdag 9 maart 2010

Duizenden zangers bezetten de binnenstad van Hengelo op 5 juni!!

Zaterdag 5 juni is voor de vijfde keer op rij het Internationaal Vocaal Festival Amusing Hengelo. In 2006 gestart en inmiddels uitgegroeid tot het grootste gratis vocale festival op één dag in de Benelux met 24 binnen- en buitenlocaties. 110 zanggroepen, samen goed voor ongeveer 4.000 zangers en zangeressen, komen ‘s morgens vroeg van heinde en verre naar Hengelo om de hele dag het centrum van de stad vocaal te versieren. Alle zanggenres zijn aanwezig; van Shanty (zeemans)koor tot klassiek koor, van Barbershop tot kinderkoor, dames- en herenkoren.
Als “special-act” komen uit België de 8 heren die samen Vocalgroup VANE vormen; in België al wereldberoemd!



De dag begint met een grote Sing-In in het Rabotheater om 10.00 uur en wordt afgesloten met een feestelijke Sing-Along op het Schouwburgplein vanaf 16.30. Tussen 11.00-17.00 treden de zanggroepen non-stop op alle podia op. Er worden die dag meer dan 2000(!) songs ten gehore gebracht!


Tevens worden er die dag 7500 programmaboekjes gratis beschikbaar gesteld door de Gemeente Hengelo. Op de website van Amusing Hengelo staat het programma en de deelnemers.

Ons nieuwe logo

Geen opmerkingen: