dinsdag 14 april 2009

BAM! en de Bammetjes

BAM!Festival
Op 23 mei 2009 vindt het tweede BAM! Festival plaats in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo. Het BAM! Festival is een gratis cultureel festival met naast muziek een grote hoeveelheid kunst. Deze kunst varieert van cabaretiers als Berry Lussenburg en André Manuel tot de beeldend kunstenaar René Guillot die hier zijn stukken tentoon zal stellen en boomzager Hans Nijmeijer die het publiek zal laten zien hoe hij stukken hout bewerkt tot sculpturen en decoratieve meubelen. Nieuw is het Roxy Theater: een kleine tent voor culturele fijnproevers, waar de Afrikaanse verteller Henri Luzolo verhaalt en AKI-studenten een filmprogramma laten zien. Het festival is laagdrempelig o.a. doordat er geen entree betaald hoeft te worden. Het begint om 12.00 uur en zal middernacht afgelopen zijn.

De vier Bammetjes
Café Murphy’s Law in Hengelo staat de vier maanden voorafgaand aan het BAM! Festival in het teken van ‘Bammetjes op zondag’. De eigenaren van Murphy’s Law dragen vier zondagen de sleutel van hun café in de Pastoriestraat over aan het BAM! Festival. Vrijwilligers van het festival organiseren de laatste twee Bammetjes een popquiz en een muzikale avond met aansluitend een jamsessie.
De laatste Bammetjes zullen plaats vinden op respectievelijk 26 april en 17 mei.
De entree is gratis: de opbrengsten die volledig naar het BAM! Festival zullen gaan komen uit de barverdiensten en giften. Beide avonden beginnen rond 18:00 uur.

Geen opmerkingen: