vrijdag 29 mei 2009

Crea brengt Romeo en Julia naar Kamak

Voor de Maand van de Amateurkunst brengt de jongerentheatergroep van Crea een oud verhaal in een nieuw jasje op de planken. Jonge acteurs tussen de 13 en 21 jaar spelen op zaterdag 30 mei en zondag 31 mei hun versie van 'Romeo en Julia', het klassieke verhaal van Shakespeare.
"Romeo en Julia kijken in onze versie terug op wat er al gebeurd is", zegt regisseuse Nanda Kling. "We hebben een soort mix gemaakt van het oude verhaal met wat eigen elementen. Een deel van Shakespeare's teksten hebben we gehouden, maar die wisselen we af met eigen teksten. Ook zit er veel muziek in en video, om de sfeer te ondersteunen. Een nieuwslezer praat het verhaal aan elkaar." Hoewel de voorstelling midden in de Maand van de Amateurkunst (MAK) valt, lag het stuk al langer in de planning. "We waren er al sinds oktober mee bezig", zegt Nanda Kling. "Dat het in de MAK valt, is toevallig, maar we vonden het een leuke aanleiding om er alsnog deel van uit te gaan maken." De groep acteurs en actrices, die bestaat uit tien jongeren uit Crea's eigen theatergroep, zijn al sinds november aan het oefenen voor de voorstelling. Vooral de teksten van Shakespeare vergden veel aandacht. Deze week repeteert de groep in theater Kamak, waar de voorstellingen ook zijn. "Een hele mooie zaal", zegt Kling. "Vorig jaar stonden we met een voorstelling in de Eijsinkzaal van het Rabotheater. Die is ook mooi en groot, maar we konden er maar één keer in repeteren." Kamak is dan wel niet zo groot als het Rabotheater, maar volgens Nanda Kling is dat dit jaar eerder een voordeel dan een nadeel: "Theater Kamak heeft 75 stoelen, niet te groot en niet te klein. De sfeer is intiem, wat volgens mij precies past bij wat we met de voorstelling voor ogen hebben. Het leuke is dat we er deze heel week al kunnen repteren. Voor het eerst hebben we de acteurs, het geluid en video allemaal op één plek. De jongeren zijn er superenthousiast door geworden en zien nu echt voor zich wat de bedoeling is. Ook is het fijn dat je alvast kan wennen aan de omgeving van het theater en je podiumplan al op de grootte van Kamak kan aanpassen."

Romeo en Julia in Theater KAMAK, Esrein 15, Hengelo.
Speeldata: 30 mei om 20.00 uur. Op 31 mei zijn er twee voorstellingen, om 14.30 uur en om 20.00 uur.
Entree bedraagt voor volwassenen € 8,-, kinderen betalen € 6,-.
Kaarten kunnen worden gereserveerd bij Crea, Centrum voor Kunsteducatie via telefoonnummer 074-291 75 97 tijdens kantooruren.
Buiten kantooruren zijn de kaarten te bestellen via 06-220 618 72.
Via internet zijn de kaarten te krijgen door te mailen naar creakunsten@planet.nl of via de website van Crea.

Geen opmerkingen: